Sådan maler du taget på dit hus professionelt

Taget udgør en af de mest udsatte områder på dit hus, da det konstant udsættes for varme, regn, blæst, sne og slud. Med tiden kan taget blive slidt og miste sit æstetiske udseende. Heldigvis er det en relativt enkel opgave at genskabe tagets udseende og give det en slidstærk overflade, der kan modstå naturens elementer, ved hjælp af maling. Udover at forbedre tagets udseende, forlænger malingen også dets levetid.

Det er muligt at male både plade- og tegltag, men tagpap skal ikke males; der findes specifikke produkter til at tætne eventuelle revner på tagpap. Læs videre nedenfor for at få en vejledning i, hvordan du selv kan male taget på dit hus.

Forberedelser inden malerarbejdet begynder

Før du begynder malerarbejdet på dit tags, er det afgørende at inspicere tagets tilstand, undertaget og tagkonstruktionen. Det anbefales at få en professionel til at foretage denne inspektion. Taget skal være i god stand uden revner, råd eller andre skader, før du går i gang med malerarbejdet. Eventuelle skader skal repareres, inden malerarbejdet påbegyndes.

Når taget er i god og stabil stand uden behov for reparation, kan du begynde med rengøringen. Fjern alger, mos og andet snavs ved hjælp af en egnet tagrens. Du kan påføre tagrensen med en pensel, børste eller lavtrykssprøjte og lade den virke i 1-4 dage. Derefter kan snavs og skidt fjernes ved at børste det væk eller ved at skylle med en højtryksrenser.

Hvis du ikke ønsker at foretage rengøringen selv, kan du få en professionel til at udføre denne opgave.

Hvis taget tidligere har været malet, er det vigtigt at fjerne eventuel løstsiddende maling, da den nye maling ellers ikke vil hæfte ordentligt.

Skal taget grundes?

Det er nødvendigt at grundbehandle taget, hvis overfladen er sugende, f.eks. eternitplader eller ældre betontegl. Før grundbehandlingen skal du sikre dig, at taget er helt tørt. Vi anbefaler anvendelse af en PP forankringsgrunder til dette formål.

Hvis dit tag derimod er lavet af tegl- eller decramateriale, er det normalt ikke nødvendigt at udføre grundbehandling, da overfladen ikke er sugende.

Valg af maling til taget

Det er essentielt, at taget er fuldstændigt tørt, før du begynder malerarbejdet, så sørg for at male i tørvejr.

Der findes forskellige farvemuligheder til tagmaling, f.eks. Gjøco tagmaling, som kan tones i 6 forskellige mørke nuancer. Denne maling har en glans på 30, hvilket giver en halvblank overflade.

Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte os. Vi er altid klar til at hjælpe. Vi ønsker dig held og lykke med dit projekt.