Maling af loft

Når du skal male et loft, der tidligere har fået en transparent behandling

Trin 1: Forarbejde

Begynd med at støvsuge loftet omhyggeligt. Der kan gemme sig rigtig meget støv og snavs på et træloft!
Hvis loftet er snavset, eller den gamle maling smitter af, skal det gøres rent. Fjern støv, snavs og fedtpletter fra det med vand og sæbe. Husk at eftervaske med rent vand. Husk at mattere underlaget med sandpapir for at sikre en god vedhæftning for den efterfølgende behandling. Husk også at fjerne slibestøvet, og vær sikker på, at underlaget er rent, fast og tørt, inden du går videre med malingen.

Hvis underlaget er fint og det ikke skal udbedres med spartel, kan du gå direkte til Trin 3.

Trin 2: Spartling

Evt. sømhuller og ujævnheder spartles med spartel til træ. Slib underlaget for at fjerne overskydende spartel og fjern slibestøvet. Vi anbefaler at spartle to gange for at opnå det bedste resultat.

Spartl underlaget, Slib og fjern slibestøvet  – gentag 1 og 2.

Trin 3: Maling

For at få det bedste resultat og længste holdbarhed skal du påføre to strøg. Hvis du valgt ikke at grunde, inden du maler, kan du evt. give 3 strøg. Mellem de to/tre strøg anbefaler vi, at du sliber ganske let med fint sandpapir (fx korn 120). Dette skal gøres for at fjerne støv, der evt. har sat sig fast i malingen efter det første strøg. Dette er især vigtigt, hvis du vælger at male med en blank maling.

  1. Mal det første strøg med den valgte maling
  2. Slib let og fjern slibestøvet med en fnugfri klud
  3. Mal det andet strøg
  4. Gentag 2 og 3, hvis du vælger at male et evt. tredje strøg